FAQ

Alt du trenger å vite om begravelse

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Ved planlegging av begravelse og ved dødsfall er det ofte mange spørsmål man gjerne skulle hatt svar på. Her har vi samlet og besvart våre oftest stilte spørsmål.

Hvem deltar i en muslimsk begravelse?

En muslimsk begravelse er generelt en åpen seremoni, som lar mennesker fra alle trosretninger og bakgrunner komme og vise respekt.

Vanligvis til stede er de nære og utvidede familiemedlemmene til den avdøde, venner fra samfunnet, imamen som fører tilsyn med prosedyrer og moskefrivillige som hjelper til med å utføre ritualene. Det er en vekt i islam på den kollektive karakteren av å hedre de døde, så alle er velkomne til å vitne med empati.

Må den avdøde være bosatt i kommunen hvor gravferden finner sted?

Nei, men ønsker de etterlatte gravlegging i en annen kommune enn den avdøde var bosatt i, må de betale for dette. Prisene varierer fra kommune til kommune

Kan en kvinne bruke bukser til en muslimsk begravelse?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur pis elit. Phasellus tristique id dolor nec tempus. Dui eget magna ut mi efficitur mostie. Nulla euagna feugiat, ullamcorper tempus magna.

Hva skal man gjøre når en muslimsk dør?

Når en muslimsk person går bort, er de første handlingene som tas:

Familiemedlemmer eller venner vil lukke øynene og resitere Kalima-bønnen over kroppen hans.De vil deretter vaske og svøpe ham i hvitt tøy før imamen blir kalt til å lede hans begravelsesbønn.

Be bønner for hans sjels fred fortsetter.

Hva er en dødsannonse?

En dødsannonse har tradisjonelt sett vært måten man har annonsert en persons bortgang i de fleste aviser. Nå er det mer vanlig å anvende minnesider hvor man kan dele siden enkelt med dem man vil og samtidig legge til kommentarer og bestille blomster direkte til seremonien.

Kan regningen belastes avdødes konto?

Ja, det kan den, så slipper du å legge ut. Dette kan skje før skifteoppgjøret og selv om kontoen er sperret. Norske banker vil belaste kontoen mot fremvisning av begravelsesregning og dødsattest.

Salat al-Janazah – en siste bønn for våre kjære, med respekt og omtanke i tråd med islamske tradisjone

Et fellesskap i tro og medfølelse.