Hva er offentlig og privat skifte?

Hva er offentlig og privat skifte?

Kostnadene for en begravelse eller bisettelse varierer avhengig av ønskene og valgene for seremonien. Vi ser ofte at de etterlatte har mange spørsmål om den totale prisen på en begravelse, samt kostnadene for de forskjellige elementene.

Å miste noen man er glad i er en av de vanskeligste situasjonene vi mennesker kan oppleve. I tillegg til den følelsesmessige påkjenningen, er det en rekke praktiske oppgaver som må håndteres i etterkant av et dødsfall. Prosessen med å ta seg av avdødes eiendeler og fordele arven kan virke overveldende for mange. Det er derfor svært verdifullt å ha et begravelsesbyrå som kan støtte og veilede de etterlatte gjennom denne krevende perioden.

Byrået gir viktig informasjon om mulighetene for enten privat skifte, der arvingene håndterer det selv, eller offentlig skifte gjennom tingretten. Selv om byrået ikke kan gi direkte juridisk rådgivning innen arvelov, kan de henvise til relevante instanser og bistå med prosessen innenfor deres rolle. Å ha noen som kan lede an og vise vei gjennom denne omfattende og følsomme prosessen, kan gjøre en enorm forskjell for de etterlatte i en allerede tung tid. 

Som et begravelsesbyrå vil vi hjelpe deg hele veien. Selv om arveloven er utenfor vårt fagområde kan vi hjelpe deg på riktig vei.

Sammen i Salat ul Janazah for en verdig avskjed

Et fellesskap i tro og medfølelse.