Er det kommunale avgifter?

Er det kommunale avgifter?

Ja, det er en del kommunale avgifter knyttet til begravelser i Norge. Disse avgiftene kan variere noe mellom de ulike kommunene.

Alle har rett til en fri gravplass i sin bostedskommune. Enkelte kommuner kan imidlertid ta betalt for spesielle gravtyper som navnede minnelunder, eller for gravlegging av personer som ikke er bosatt i kommunen.

Mange kommuner har fjernet kremasjonsavgiften, mens andre fortsatt krever betaling for dette. Det kan også påløpe avgifter for bruk av offentlige seremonirom, selv om noen kommuner tilbyr dette gratis.

For å få oversikt over de spesifikke avgiftene som gjelder i din kommune, er det best å sjekke kommunens nettside eller kontakte med oss for oppdatert informasjon.

Når det gjelder kommunale begravelser, hvor kommunen tar ansvar fordi avdøde ikke har etterlatte eller etterlatte ikke ønsker å ha ansvar, kan kommunen kreve utgiftene dekket av dødsboet. Hvis det ikke er midler i boet, kan utgiftene dekkes av NAV opp til et maksimumsbeløp på 28 677 kroner i 2024.

Sammen i Salat ul Janazah for en verdig avskjed

Et fellesskap i tro og medfølelse.