Hvem bærer kisten når familien ikke kan?

Hvem bærer kisten når familien ikke kan?

Når familien av ulike årsaker ikke har mulighet til å bære kisten selv under begravelsen, er det vanlig praksis at begravelsesbyrået stiller med profesjonelle bærere som kan ta på seg denne oppgaven.

Begravelsesbyråene har tilknyttet egne bærere som kan engasjeres dersom det er behov for det. Disse bærerne er ofte menn med en viss fysisk styrke, siden kister kan veie en del avhengig av størrelse og materiale.

Ved behov for profesjonelle bærere vil begravelsesbyrået ta hensyn til eventuelle kulturelle eller religiøse tradisjoner knyttet til hvem som kan ha denne oppgaven. I enkelte tradisjoner, som i muslimske begravelser, er det for eksempel kun menn som kan bære kisten.

Dersom det ikke finnes slektninger eller nære venner/bekjente av avdøde som kan tre inn, vil byråets profesjonelle bærere bli satt til å utføre denne oppgaven med respekt for gjeldende tradisjoner og retningslinjer.

Oppsummert vil altså begravelsesbyrået stille med egne, profesjonelle bærere når familien selv ikke kan bære kisten, samtidig som de ivaretar eventuelle religiøse/kulturelle krav til hvem som kan ha denne oppgaven.

Sammen i Salat ul Janazah for en verdig avskjed

Et fellesskap i tro og medfølelse.